Blogg

21. nov, 2019
21. feb, 2019

Matmor kom over en setning, at vi Bulldogger er Lykkepille på 4 bein. Ja det kunne jeg jo ha fortalt dere for lenge siden, spesielt meg, jeg mener, jeg har sjarm. Jeg er innligent, og har et vinnende vesen. Jeg er bedaglig og passe sporty, når det passer meg. Legger ved et bilde av meg, så skjønner dere, hva jeg mener . Noen mennesker syns at jeg er stygg, Men da blir matmor forbanna, hvis noen sier noe sånt om meg. Jeg vet jo ,at det  ikke så vanlig og både være Pen og Smart. Men det er faktisk jeg.

 

Et bilde sier jo mer en tusen ord.    

 

Hæ! var det ikke meg, hun snakket om Matmor altså? Valpene igjen Serriøst! er det mulig, ikke en gang "Lykkepille" får jeg være alene, Alt må jeg dele, Jada , jada vist er de søte, men serriøst Lykkepiller, Skjønner jo at det ikke er matmor, som står for oppdragelsen her. Nei hu bare koser og skjemmer de bort, så det er jo helt umulig for meg og få gjort jobben ,jeg skal.   Og det hadde jo hvert enklere om vi hadde hvert to, men han der kjekkasen, som er pappa,n til ungene, han viste seg til, og bare være en "player" 

Ikke har jeg sett snurten av han, etter at ungene ble født i hvertfall.

Så her sitter jeg da, med fem unger, som jeg med innblanding fra matmor, prøver og få skikk på. Sønnene mine, skal i hvertfall ikke bli sånne "playere", som pappa,n men han var kjekk da, og hvordan jeg møtte Han, kan du lese om . I innleggen Da Hun møtte han.

Lille Abby, skal  bli boende her. Matmor greier seg vist ikke bare med en" Lykkepille" Ja, ja de må kanskje ha en hver da, en til matmor og en til matfar. Ja, det er jo noen, som aldri får nokk. Enn så lenge så bor de her alle sammen, Og jeg har den fulle jobben som alene mamma til fem.

 

#bulldog #valper #hagen #lykkepille #baby #mamma #oppdragelse #hund

21. feb, 2019

Ja innimellom så syns jeg det.

Dere skjønner eieren min er innimellom ikke riktig klok. men ikke si at jeg har sakt det altså. la det forbli mellom deg og meg.

   .

Men her tidligere i sommer, så kom hun på, en sånn genial ide.

Så setter hun seg på trappa, rett ned, ved siden av meg, å stryker meg sånn deilig på hode, men denne dagen, så hun litt tankefull ut, så sier hun.

Du skulle ha hatt en bestevenn, du Tøtta mi.  Ja hun kaller meg det innimellom.

  Hmm. så ble jeg lissom sittende å tenke på det, å følte det sånn umiddelbart, at det var noe, jeg ikke sånn umiddelbart har savnet.

Har ikke veldig lyst og dele maten og i hvertfall ikke sofaen min. med en bestevenn. misforstå rett altså. Det er greit sånn innimellom, med kompisen min Gant. men ikke hele tiden, mitt Bein, min soffa, ja du skjønner tegninga.

Liker best og ha godbiter og folket for meg selv. å sofaen, den deler jeg jo med matfar , å tror ikke han syns det er greit å dele den med en til.  Men med meg, jo det er ganske koselig, syns jeg.

Men matmor er jo som et godstog, når hun får en god ide. Så stakkars Matfar da han kom hjem fra jobb, fikk jo den servert, sammen med middagen.

- Lady er ensom. så jeg har tenkt litt. Vi får kjøpe en hund til. og siden jeg ønsker meg en til. så tenkte jeg at en Gran danoise, hadde jo hvert helt perfekt.

Stakkars Matfar, han satte middagen i halsen, å lagde sånne rare gurgle lyder. å ble vekselvis hvit og blå.  Etter en stund , å han endelig fikk litt luft, sa han at hun tydeligvis, hadde rabla helt.

Aner du hvilken størrelse en Gran danoise har brølte han, med fortsatt litt av blå fargen, i annsiktet,  Det er jo en hest!!! 

Har du tenkt å bygge stall ?  fortsatte han, i samme tonefall.

Jeg satt nå bare der, å så ,vekselsvis fra den ene. til den andre. skakka litt på hode ,å syns samtalen egentlig var ganske intressant.  Å inni meg så heiet jeg litt på matfar, for det vet jeg med sikkerhet, at så mye som han jobber, så har han ikke tid til, å bygge en stall.

Men tenk så koselig for Lady da, parrerte hun med det bekymrede blikket ,hun bruker av og til. Når Lady er alene, så blir hun jo så ensom stakkars.

  Ja men i herrens navn, kan du ikke finne en noe, mindre rase da ,fnyser matfar.

Da smiler Matmor å sier, jo selfølgelig kan jeg det.  med kjempe blid stemme.

Å jeg tenker fy søren matfar, der var du ikke lur, for dette var jo akkurat dette, hun forutså.

Nei til stor hund, da er det bedre med en mindre rase, men for noen mnd siden, sa han at det ikke, ble noen fler hunder her i hus.

Så nå lever både jeg og Matfar i uvisshet, for at det kommer en hund til i dette huset, det  er jeg ganske sikker på.

kanskje ikke en Grand Danoise, Men en engelsk bulldog til, eller fler, skal man absolutt ikke se bort i fra.

Vel nå godt og vel et år senere.  og et valpekull, så ble det som matmor sa, Hun bestemte seg for og beholde dattra mi, Abby,  og nå tenker du sikkert at, ja, ja da er sikkert Matmor fornøyd, 

Men helt ærlig, Matmora vår, er en sånn skikkelig Bulldog dame, at hun sikkert kunne hatt en 4-5 stk, er jeg ganske sikker på, og jeg tror at det er godt, at Matfar, Har sakt, at nå er det nokk, 

Men her om dagen, Så trodde jeg faktisk, at matfar, holdt på og få hjertestopp,

Han kommer Hjem etter jobb, Matmor blid og fornøyd, Spør om hvordan, dagen har hvert,

Da middagen var servert, og alle hadde satt seg, Sier Matmor, Du elskling, jeg glemte forresten og fortelle deg, at jeg har kjøpt en ny Bulldog,

Matfar slapp bestikket, og kikket på henne, som om hun var fullstendig, fra vettet, og jeg så han sleit med pusten, 

Men så bøyde matmor seg ned, og Plukket opp en Bulldog Bamse, Hun hadde kjøpt på nett, Som Julegave, til et av Barnebarna .Og så, lo hun hjertlig, som bare matmor kan.

Og Fy, nå trodde jeg, nesten, at du hadde gjort det på ordentlig, sa Matfar. Nå er det snart, jul, men her i huset, så tror jeg det bare kommer til og være meg og Abby,som er 4 bente her.

Jeg er ganske sikker på at, Det ikke blir noen ny hund til Jul, Og med det, ønsker både jeg Lady,  Dattra mi Abby + Matmor, Dere alle, en riktig God Jul, og et Godt Nytt ÅR

 

 

21. feb, 2019

Det er noen år siden nå. men familien min har fortalt meg historien mange ganger, spesielt matmor, også ler hun like hjertelig hver gang,

Hun er litt rar, men på en hyggelig måte altså, å veldig, veldig lur, syns hun selv.  Det behøver du jo ikke akkurat , og fortelle at jeg har sakt.

Her i huset, så har det hvert hunder før. Matmor hadde en gang en stor shæfer. Snill som et lam, Nero het han, å hun hadde han. den gangen hun traff Matfar, og de ble et par,

Han burde jo skjønt det da. Engang hunde eier alltid hunde eier     .

Nu vel, Men det var ikke det jeg skulle fortelle om nå. Etter at den siste hunden deres døde. så var de enige om, at det ikke, skulle  bli noen hunder i huset, på veldig, veldig lenge.

Helst aldri, syns matfar.  Men tror det gikk et år jeg. kanskje ikke så lenge engang. så sier Matmor

- Syns vi skal skaffe oss en hund igjen jeg, jeg savner det.

. Nei, det syns jeg ikke, svarer matfar. bare stress med passing, hvis vi skal noen sted. mye bedre nå, slipper og tenke på det.

og så gikk det noen uker.

Jeg tenker at en hund ,ville vert koselig å ha igjen, sier matmor

- Helt uenig, syns jeg bare er dumt. Så svaret er Nei.  Svarer Matfar .  Og  yttligere noen uker går. 

Matmor prøver igjen. Hun skal ha for det, at hun gir seg jo ikke, hvis hun først har fått en ide

- Vi kan kjøpe en hund, så blir ikke guttungen så ensom ,etter skolen.

- Han er alt for liten for det ansvaret,  ikke noe lur ide,  dessuten. Vi skulle ikke ha noe hund, svarer Matfar.

og matmor, hun ga seg, for en liten stund.

 Men en dag ved middagstider. sa Matmor. Nå har jeg bestemt ,at vi ikke, skal ha noen hund.

Nei svarer Matfar ,  av gammel vane.....    Eller vent litt , Hæ??      Hva var det du sa ??

- Vi skal ikke, ha noen hund.

Matfar kikker bort på henne, å sier Ikke, å hvorfor ikke det ?  med en sånn kjempe skeptisk stemme.

- Nei. vi skal ikke ha hund, for. Det har vi jo hatt før, å du vil absolutt ikke ha en hund igjen, du liker ikke bikkjehår å sikling, Dessuten så vil jeg heller gjøre noe nytt, skaffe meg en ny hobby, som er litt utfordrene.

- Hm, svarer Matfar, Godt du tokk til vettet,  jeg syns det er helt greit nå, som vi ikke har en bikkje i beina.

- Ja det skjønner jeg, sier matmor, men jeg trenger en forandring, og en ny hobby.

 

 

Så jeg  har bestemt at jeg skal, kjøpe en Mini Gris.    Jeg har funnet verdens søteste.  og lest masse om det.

Å hun skal hete koteletta. se her,  jeg har et bilde av henne, å hun er jo ,sååå søøt     .

Stakkars Matfar, noen ganger så blir han bare helt stum. Å haka, detter ned mot brøstet. å han finner ikke ord.

 Det tar lissom litt tid, før han skjønner, hva hun sa, men da til gjengjeld, kommer det

 En mini Gris !!   Hvor i svarte Granskauen skal du ha den hen??   Du tror vel ikke, at det er som en bikkje, som det går å dressere,??

Det kommer til å bli fullstendig kaos..    En Gris i stua.!!    Nei det sier jeg.   Det blir ikke aktuellt.

Matmor er like rolig og svarer,- Jeg har lest masse om mini griser, å de kan man dressere.    De er veldig sosiale.   De blir stue rene. Å sist men ikke minst. De røyter, heller ikke.

Å de er utrolig søte.

Se da Elskling.  Lille koteletta, er jo så søøøt., sier hun,  å vifter med bilde, forran nesa på han.

- Stakkars mann , nå blir han både lattermild, oppgitt og frustrert.  Alt på engang,  for Matmor, hun kan fort finne på, å hente koteletta.

Så han nesten, roper til henne.

Det blir ingen, Mini gris i dette huset. Glem det. Glem det!!   Da er det faktisk bedre med ei bikkje....

Matmor stråler opp som en sol. skal vi kjøpe hund. ?  Å tusen takk Elskling . Du er verdens beste.

Stakkars Matfar, Så ble han "lurt" igjen, men han fortet seg å si,.

- Jeg skal ikke, ha ansvaret for en bikkje, det er din jobb, alt som har med den og gjøre, jeg skal ikke gå tur osv, osv  Jeg bryr meg ikke om bikkjer, og vil ikke ha det ansvaret.

Nå låter han, som en skikkelig, ikke glad i hund person.  Men det er skikkelig feil.

For når han kommer hjem fra jobb, så løper jeg alltid bort til han. å han klapper meg, noen ganger gir han meg et bein eller noe snacs, å så hender det jo stadig, at jeg ligger i beina hans, i soffan og koser oss :)    

Matfar er verdens beste han,  og jeg vet han elsker meg , og han er til og med, med på tur.

#hund  #valper  #matfar  #matmor  #lur  #lurt  #minigris  #dyr  #bikkje  #bilde  #hobby #tur